Motivul principal care îi determină pe oameni să nu consume mâncare fast-food este surprinzător
Publicat de Cosmin Meca, 14 februarie 2022, 14:09
Conform unui nou studiu, impactul negativ asupra sănătății nu reprezintă motivul principal care îi face pe oameni să nu consume produse de tip fast-food.
Oamenii de știintă au chestionat peste 300 de persoane prin intermediul formularelor online pentru a afla ce anume diferențiază persoanele care consumă mâncare fast-food regulat sau cele care mănâncă rar astfel de produse.
Participanții la studiu au răspuns la o serie întreagă de întrebări legate de gustul, comoditatea și familiaritatea mâncării, fiind de asemena chestionați despre riscurile de sănătate, bunăstarea animalelor și impactul asupra mediului înconjurător pe care îl au produsele fast-food.
Principalul factor care îi face pe oamenii care nu consumă de obicei astfel de mâncăruri să apeleze la fast-food sunt „situațiile accidentale”, cum ar fi perioadele de stres sau momentele în care suntem în criză de timp.
Al doilea motiv este reprezentat de vină, participații simțindu-se mai împliniți atunci când nu au recurs la astfel de produse.
Surprinzător, efectele negative ale mâncării de tip fast-food, cum ar fi riscul crescut de apariție a diabetului, a bolilor cardiovasculare și obezității, nu au reprezentat un factor important pentru consumatori, indiferent de cât de mult apelează la fast-food.
Cercetători menționează însă că numărul de subiecți din cadrul studiului a fost redus, deci este necesară o anumită precauție atunci datele obținute sunt folosite pentru a face generalizări.
Sursă text: sciencealert.com