Tot mai mulţi români îşi pun problema calităţii produselor alimentare pe care le cumpărăm
Publicat de Cosmin Meca, 22 aprilie 2022, 18:06
Pregătirile pentru masa de Paşte sunt pe ultima sută de metri şi tot mai mulţi dintre noi îşi pun problema calităţii produselor alimentare pe care le cumpărăm cu acest prilej.
Specialiştii atrag atenţia că mâncarea pentru un astfel de festin culinar poate conţine peste o sută de aditivi alimentari, aşa numitele E-uri, dar şi zeci de grame de sare sau zahăr pentru doar 100 de grame de produs.
Chiar şi vopseaua de ouă pe care o folosim pentru sărbătoarea de Paşte, poate să conţină până la 11 E-uri.
Invitat la Apelul Matinal de la Radio România Actualităţi, Sorin Mierlea, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor – Infocons, ne sfătuieşte să cumpărăm numai din spaţii autorizate, să nu dăm curs oricăror oferte sau reclame şi, poate cel mai important, să citim cu atenţie etichetele produselor:
Preşedintele Infocons a amintit că instituţia a lansat o aplicaţie gratuită cu ajutorul careia consumatorii pot afla direct pe telefonul mobil numărul de E-uri şi tipurile acestora, cantitatea de sare şi de zahăr, numărul caloriilor, alergenii, precum şi ingredientele din produsele folosite la masa de Paşte.