Ascultă Radio România Oltenia - Craiova Live

Beneficiile uimitoare ale sucului de portocale

Beneficiile uimitoare ale sucului de portocale

Publicat de Cosmin Meca, 9 ianuarie 2023, 10:30

Sucul de portocale este considerat una dintre cele mai sănătoase băuturi din lume datorită gamei sale largi de beneficii pentru sănătate. Extrem de gustos și răcoritor, acesta este puternic bogat în vitamine și minerale. Și nu numai! Întrucât portocala este un excelent antiinflamator și antioxidant. 

Sucul de portocale: 8 beneficii pentru sănătatea ta

Susține stimularea sistemului imunitar

Consumul de suc de portocale susține funcția sistemului imunitar și are rol important în prevenirea răcelilor și infecțiilor. Mai mult, tot el reduce și riscul formării calculilor renali și pe cel al instalării bolilor de rinichi.

Îmbunătățește tensiunea arterială

Datorită conținutului său ridicat de hesperidina, un pigment sănătos al plantelor, solubil în apă, ajută la îmbunătățirea circulației, a tensiunii arteriale și reduce semnificativ valoarea biomarkerilor specifici riscului crescut de apariție a bolilor de natură cardiovasculară.

Protejează împotriva inflamațiilor

Inflamațiile cronice pot duce la grave afecțiuni de sănătate, cum ar fi cancerul sau artrita reumatoidă. De asemenea, pot provoca dureri și umflături care duc la scăderea mobilității articulațiilor. Conținutul ridicat de antioxidanți ai sucului de portocale reduce sau contracarează inflamația, spun specialiștii.

Sprijină buna funcționare a rinichilor

Antioxidanții mai ajută și la eliminarea substanțelor nocive din organism. Astfel, vitaminele A și C care se găsesc în sucul de portocale sprijină funcția renală, crescând capacitatea sa de detoxifiere.

Stimulează repararea celulară

Colagenul este o parte absolut necesară a procesului de vindecare, indiferent dacă vorbim de o plagă deschisă sau de un ligament tras. Oferă structura și flexibilitate pielii, oaselor sau dinților. Fitonutrienții din sucul de portocale pot sprijini buna dezvoltare a colagenului.

Ajută la reducerea semnelor de îmbătrânire

Din nou, vitamina C joacă un rol important în capacitatea sucului de portocale de a combate semnele îmbătrânirii. Ea ajută la eliminarea radicalilor liberi din organism, care pot cauza îmbătrânirea. Mai mult, ea este, de asemenea, crucială în producția de colagen. Colagenul este responsabil pentru menținerea pielii netede și suple.

Citește și: Alimente care conţin mai multă vitamina C decât o portocală

Reduce semnificativ riscul de cancer

O reducere a riscului de leucemie infantilă și cancer de sân, ficat sau colon la adulți a fost asociată cu consumul de suc de portocale.

Citește și: Pielița albă a portocalelor nu trebuie aruncată. Ce efect are asupra ficatului

Radicalii liberi de care am vorbit mai sus sunt implicați în producția și dezvoltarea celulelor canceroase. Vitamina C și mulți dintre oxidanții din compoziția sucului de portocale pot sprijini eliminarea radicalilor liberi din organsim.

Detoxifică întreg organismul

Nu în ultimul rând, sucul de portocale este bogat în vitamina A, care acționează precum un antioxidant. El detoxifică organismul prin stimularea funcției rinichilor.

Vitamina A este asociată și cu sănătatea ochilor, prevenind astfel degenerarea maculară. Un singur pahar de suc de portocale proaspăt conține 50% din aportul zilnic necesar de vitamina A.

sursa: csid.ro

Etichete:
Inteligența Artificială prezice cu o acuratețe de peste 80% dacă un copil va fi obez
Sănătate & Life Style sâmbătă, 16 noiembrie 2024, 09:55

Inteligența Artificială prezice cu o acuratețe de peste 80% dacă un copil va fi obez

Inteligența Artificială prezice cu o acuratețe de peste 80% dacă un copil va fi...

Inteligența Artificială prezice cu o acuratețe de peste 80% dacă un copil va fi obez
Există o modalitate surprinzător de simplă de a te trezi din beție
Sănătate & Life Style marți, 12 noiembrie 2024, 10:19

Există o modalitate surprinzător de simplă de a te trezi din beție

Există o modalitate surprinzător de simplă de a te trezi din...

Există o modalitate surprinzător de simplă de a te trezi din beție
5 categorii de alimente care scad nivelul colesterolului
Sănătate & Life Style joi, 7 noiembrie 2024, 11:09

5 categorii de alimente care scad nivelul colesterolului

5 categorii de alimente care scad nivelul...

5 categorii de alimente care scad nivelul colesterolului
Gutui – beneficii pentru sănătate și cum să le consumi. La ce ajută ceaiul din frunze de gutui
Sănătate & Life Style joi, 10 octombrie 2024, 08:49

Gutui – beneficii pentru sănătate și cum să le consumi. La ce ajută ceaiul din frunze de gutui

Gutuia este un fruct care există de mult timp și care este folosit mult în medicina populară pentru a trata tulburările digestive, alergiile și...

Gutui – beneficii pentru sănătate și cum să le consumi. La ce ajută ceaiul din frunze de gutui
Sănătate & Life Style luni, 15 iulie 2024, 10:23

Pepenele galben și pepenele roșu: gustos și sănătos

Pepenele galben și pepenele roșu nu sunt doar fructe delicioase de vară, ci și surse importante de nutrienți și vitamine, potrivit medicului...

Pepenele galben și pepenele roșu: gustos și sănătos
Sănătate & Life Style luni, 17 iunie 2024, 10:19

7 legume care nu te balonează

Dacă există un sfat nutrițional care este practic lege, este acesta: mănâncă legume și fructe. Pot exista controverse în jurul uleiului...

7 legume care nu te balonează
Sănătate & Life Style luni, 3 iunie 2024, 09:11

China anunță că a vindecat complet diabetul zaharat, cu o terapie revoluționară. Speranțe pentru victimele unui flagel global

China a anunțat în premieră mondială vindecarea completă de diabet a unui bărbat care făcea insulină de mai multe ori pe zi, printr-un...

China anunță că a vindecat complet diabetul zaharat, cu o terapie revoluționară. Speranțe pentru victimele unui flagel global
Sănătate & Life Style luni, 20 mai 2024, 11:01

Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție

Pe măsură ce carnea este adesea privită într-un mod negativ în majoritatea ghidurilor nutriționale, Societatea Germană de Nutriție...

Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție