Connect with us

Regional

Festivalul Arte, Tradiții, Meșteșuguri „Peștera Muierilor”, în Baia de Fier, Gorj 

Published

on

Cel mai important eveniment cultural al sezonului de iarnă va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, sâmbătă, 9 decembrie,  în Baia de Fier, județul Gorj.

Este vorba despre  Festivalul Arte, Tradiții, Meșteșuguri „Peștera Muierilor”,  care aduce sub cupola sa aproape 150 din copii talentați ai Gorjului, meșteri populari din Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt și Mehedinți, proprietari de pensiuni, producători locali de produse lactate sau din carne, dulcețuri sau siropuri, artiști plastici, două mari ansambluri folclorice „Maria Lătărețu” și „Doina Gorjului”, dar și alți artiști de renume.

Activitățile din cadrul festivalului vor începe vineri, 8 decembrie,  când copiii claselor a III-a și a IV-a de la Liceul Tehnologic Baia de Fier vor fi premiați în cadrul concursului intitulat ”Orașul meu, orașul tău” un proiect demarat de Biblioteca Județeană ”Christian Tell”. Copiii vor realiza o broșură care va conține texte și desene ce  surprind  obiectivele turistice cele mai însemnate din localitate. Festivalul Arte, Tradiții, Meșteșuguri ”Peștera Muierilor”  va aduce un moment artistic în premieră pentru viața culturală a județului Gorj.

Pentru prima dată, în Peștera Muierilor va avea loc un recital de colinde, nai și acordeon al elevilor de la Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu”, din Tg. Jiu,  în paralel cu o expoziție de pictură a elevilor secției de arte plastice.

Recitalul este programat sâmbătă, de la ora  12.30, iar intrarea va fi gratuită, incluzând și vizitarea peșterii. În plus, pe parcursul festivalului, copiii vor avea parte de ateliere de creație speciale: sculptură în sare,  arta țesutului în gherghef sau artizanat.

A consemnat Isabela Stama Ioan

sursă foto: facebook.com/FestivalulArteTradițiiMeșteșuguriPeșteraMuierilor