Compania de Apă Oltenia și-a extins aria de operare din comuna Podari și a preluat sistemul public de apă și canalizare din comuna Perișor
Publicat de Cosmin Meca, 9 decembrie 2023, 10:06
Compania de Apă Oltenia și-a extins aria de operare din județul Dolj
.
De la 1 decembrie 2023, Compania de Apă Oltenia a preluat comuna doljeană Perișor, în vederea asigurării exploatării și întreținerii sistemului public de alimentare cu apă și canalizare. Aria de operare se extinde, ajungând, astfel, la un total de 29 de unități administrativ teritoriale (27 din județul Dolj și două din Gorj). Peste 1.500 de locuitori din cele două sate ale comunei, Perișor și Mărăcine, vor beneficia în acest fel de serviciile oferite de Compania de Apă Oltenia.
Infrastructura preluată, în valoare de 8,6 milioane lei, cuprinde Gospodăria de Apă, 21,4 km de rețea de distribuție a apei în satul Perișor, 595 de branșamente și 15 hidranți, precum și 19,7 km de rețea de canalizare, cu stația de epurare și 323 de racorduri. Sursa de apă din satul Perișor provine din două puțuri forate la o adâncime de 150 metri, iar înmagazinarea se face în două rezervoare de 100 m.c. De asemenea, Gospodăria de Apă și rețeaua de distribuție a apei din satul Mărăcine, cu o lungime de 6,7 km și 112 branșamente, va fi exploatată și întreținută tot de operatorul regional Compania de Apă Oltenia.
Tot de la 1 decembrie 2023, Compania de Apă Oltenia și-a extins aria de operare din comuna Podari, la rețeaua pe care o avea deja în administrare adăugându-se 13 km de canalizare și 5,8 km de rețea de distribuție a apei. Concret, CAO a preluat rețeaua publică de canalizare din satele Braniște, Balta Verde și Podari – zona Făgăraș și rețeaua de apă din satele Braniște, Balta Verde, Podari, Gura Văii și Livezi. Infrastructura, în valoare totală de 13,7 milioane lei, cuprinde 13,17 km de rețea de canalizare, cu 766 de racorduri și 27 de stații de pompare, și 5,86 km de rețea de distribuție a apei, cu 1.082 de branșamente. De asemenea, Compania de Apă Oltenia se pregătește să preia și rețeaua de canalizare din satele Livezi și Gura Văii, după finalizarea lucrărilor.
***
Compania de Apă Oltenia are în administrare peste 1.700 de kilometri de rețea de distribuție a apei și peste 300 de kilometri de conductă de aducțiune de apă în localitățile Craiova, Ișalnița, Podari, Breasta, Filiași, Băilești, Cârcea, Călărași, Dăbuleni, Bechet, Calafat, Segarcea, Plenița, Caraula, Carpen, Goicea, Bârca, Bistreț, Seaca de Câmp, Malu Mare, Almăj, Brădești, Poiana Mare, Șimnicu de Sus, Coțofenii din Față, Măceșu de Jos și Perișor, din județul Dolj, precum și Țânțăreni și Telești, din județul Gorj.
De asemenea, CAO asigură exploatarea și întreținerea a peste 1.200 km de rețea de canalizare în Craiova, Ișalnița, Podari, Breasta, Filiași, Băilești, Cârcea, Călărași, Dăbuleni, Bechet, Calafat, Segarcea, Plenița, Caraula, Carpen, Goicea, Malu Mare, Poiana Mare, Bârca, Bistreț, Măceșu de Jos și Perișor. În total, apa potabilă furnizată de Compania de Apă Oltenia ajunge la peste 370.000 de locuitori din Dolj și Gorj, de sistemul de canalizare beneficiind peste 300.000 de doljeni.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.