Cererea de carne de miel în creștere înaintea Paștelui: Prețurile pot ajunge până la 60 de lei pe kilogram
Publicat de Alin Cirtina, 29 aprilie 2024, 09:15
Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte. În multe zone din ţară kilogramul de carne se vinde cu 50-55 de lei, dar poate ajunge şi la 60 de lei – spun fermierii din zona Rupea:
Crescătorii de ovine spun că preţul este stabilit în funcţie de tariful cu care se vinde carnea la export, dar şi de cererea din ţară. Petru Gonţea este preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine Braşov:
Inspectorii sanitar-veterinari recomandă populaţiei să cumpere carne şi alte produse alimentare doar din locuri în care sunt verificate atât marfa, cât şi provenienţa acesteia.
Sursă: Rador – Radio România
Sursă foto: pexels.com