Craiova: Punct de comercializare și sacrificare a mieilor, la Piața Chiriac (Reportaj)
Publicat de Alin Cirtina, 30 aprilie 2024, 17:28
Punctul de vânzare şi tăiere a mieilor din Piaţa Chiriac este deschis până sâmbătă, 4 mai și funcționează pe aceleaşi principii ca şi un abator.
Craiovenii pot să-și aleagă direct de la comercianţi mieii sau iezii pe care îi doresc pentru masa tradiţională de Paşte. Așa s-a întâmplat și astăzi când cumpărătorii nu au întârziat să apară.
La vânzători, carnea de miel costa cu 24-25 de lei pe kg, în viu. Ceva mai ieftin decât în marile magazine. Taxa de sacrificare cerută de măcelari este de 40 de lei pe animal.
Punctul de sacrificare dispune de spaţii dotate cu apă potabilă caldă şi rece, este prevăzut cu toate ustensilele necesare acestor operaţiuni, inclusiv cu asomator şi staţie de sterilizare a cuţitelor.
Cu amănunte directorul SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL- Alin Mărăcine:
A consemnat Claudiu Vasile, Radio Oltenia Craiova
Sursă foto: Claudiu Vasile, Radio Oltenia Craiova
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.