Connect with us

Regional

Ziua Pompierilor din România: Activități și festivități în Dolj

Published

on

Astăzi, 13 septembrie, marcăm Ziua Pompierilor din România, sărbătorind 176 de ani de la bătălia istorică din Dealul Spirii, când pompierii militari, sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu, au demonstrat eroism și sacrificiu.

Pentru a celebra acest moment, în întreaga țară au fost organizate diverse activități și festivități.

În județul Dolj, festivitățile au început încă de ieri. Pe esplanada Teatrului Național Marin Sorescu din Craiova, pompierii doljeni au prezentat tehnica de intervenție în diferite situații de urgență, iar astăzi continuă cu ateliere și puncte de informare preventivă.

În această dimineață, festivitatea a început cu oficierea unui ceremonial religios. Cu această ocazie a avut loc și festivitate de avansare în grad a ofițerilor, sub-ofițerilor și maiștrilor militari, înaintea împlinirii stagiului minim în grad, cu ocazia zilei pompierilor militari. 

La sediul ISU Dolj, au fost premiate și serviciile voluntare pentru situații de urgență care s-au remarcat la concursurile profesionale organizate în acest an.

Până la ora 14:00, subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Dolj, au avut porțile deschise pentru toți cei care au dorit să se familiarizeze cu specificul profesiei de pompier militar.

Cu mai multe detalii colonelul Bogdan Vlăduțoiu – inspectorul șef al ISU Dolj

Galerie foto:

A consemnat Claudiu Vasile, Radio Oltenia Craiova

Sursă foto: Claudiu Vasile, Radio Oltenia Craiova