Connect with us

Regional

Facultatea de Drept din cadrul Universității din Craiova se pregătește să renunțe, de anul viitor, la lucrările de licență

Published

on

Facultatea de Drept din cadrul Universității din Craiova se pregătește să renunțe, de anul viitor, la lucrările de licență și să rezume examenul doar la proba scrisă.

Decizia reflectă o tendință tot mai pronunțată în rândul facultăților de drept din România de a renunța la lucrările de licență, în favoarea unor forme alternative de evaluare.

Deja, Facultatea de Drept a Universității din București a adoptat această schimbare încă din 2017, iar de la începutul anului universitar 2025, Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca va elimina lucrările de licență din examenul de absolvire, înlocuindu-le cu o probă scrisă de tip grilă.

În schimb, reprezentanții Facultăților de Drept de la Universitatea de Vest din Timișoara și ai celei de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași spun că rămân la vechea formulă, în care lucrarea de licență este parte a examenului de absolvire.