Connect with us

National

Eveniment dedicat practicilor agricole durabile și proiectului de carbon agricol (AUDIO)

Published

on

Un eveniment important dedicat agriculturii durabile are loc pentru a prezenta practici inovatoare și pentru a colecta feedback în vederea elaborării unui proiect de carbon agricol. Scopul acestui proiect este de a sprijini fermierii în reducerea amprentei de carbon din sol, contribuind astfel la combaterea schimbărilor climatice și la un viitor mai verde.

„Agricultura Carbonului” este o abordare care folosește solurile agricole pentru a elimina dioxidul de carbon din atmosferă, stocându-l în soluri. Această practică poate absorbi până la 2 miliarde de tone de CO2 anual. Sechestrarea carbonului este o funcție esențială a agriculturii regenerative, care poate contribui atât la hrănirea populației, cât și la reducerea efectelor schimbărilor climatice.

Carbon Farming poate fi benefic nu numai pentru combaterea schimbărilor climatice, ci și pentru creșterea productivității și a rezistenței culturilor la secetă și la boli. Prin utilizarea acestor tehnici, agricultorii pot îmbunătăți sănătatea solului, pot reduce costurile de producție și pot obține randamente mai mari.

Detalii aflăm dintr-un interviu realizat de Mirela Dobre cu Andreea Flavia Brezoianu, coordonatorul proiectului „Îmbunătățirea sănătății solurilor din UE

A consemnat Mirela Dobre, Radio Oltenia Craiova

Sursă foto: involtor.ro