Connect with us

Regional

Caravana „Sănătate la tine acasă” (AUDIO)

Published

on

Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova organizează joi, 10 octombrie, de la ora 12.00, în Sala Senatului, conferința de lansare a campaniei Caravana „Sănătate la tine acasă”.

Campania, ce va avea loc în perioada octombrie-noiembrie 2024, va aduce un cabinet mobil de consultații în localitățile din Oltenia, atât urbane, cât și rurale. Locuitorii vor beneficia de consultații medicale gratuite, oferindu-le acces la servicii medicale esențiale.

Cu detalii prof. univ. dr. Xenia Negrea, director Departamentul de informare, promovare și mediatizare al UMF Craiova:

Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, prin rolul său principal în educație, a demarat în ultimii ani în multiple campanii comunitare de informare și de conștientizare, atât a opiniei publice cât și a specialiștilor din domeniul sănătății din regiune Oltenia. Dintre care amintim: „Ai grijă de fiica ta!”, campanie de informare și educare în legătura cu modalitățile de prevenție a infectării HPV,  „Un act de Prevenție = O viață sub Protecție. Salvează o viață! Salvează-ți viața!”, campanie de încurajare a donării de sânge, „ContraTimp”, campanie dedicată conștientizării impactului meningitei meningococice, „Corpul tău. Puterea ta”, dedicată informării asupra efectelor carenței de fier, „Să prevenim regretele!”, campanie de conștientizare a importanței prevenției în conformitate cu programele naționale de vaccinare și serviciile medicale și farmaceutice.

Sursă text & foto: Departamentul Informare, promovare, mediatizare – UMF Craiova