Connect with us

National

Salariul minim brut va fi majorat

Published

on

Salariul minim brut pe ţară va fi majorat la 1 ianuarie la 4.050 de lei, de la 3.700 de lei, cât este în prezent, conform deciziei luate ieri de executiv şi partenerii sociali, reuniţi în cadrul Comitetului Naţional Tripartit.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat această majorare într-o postare pe internet, menţionând că astfel România se aliniază prevederilor directivei europene, care prevede că salariul minim trebuie să fie între 47% şi 52% din salariul mediu european.

De asemenea, se va menţine scutirea de taxe pentru 300 de lei din salariul minim.

Dumitru Costin, liderul BNS, a declarat că un milion de angajaţi vor beneficia de această majorare, considerând că este suportabilă pentru mediul de afaceri.

În Parlament se dezbate un amendament la proiectul de lege care transpune directiva europeană şi care prevede o creştere şi mai mare.

Pe de altă parte, Sterică Fudulea, secretarul general al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, a subliniat că firmele vor trebui să aloce 350 de lei în plus pentru fiecare angajat, ceea ce reprezintă un efort financiar considerabil pentru IMM-uri.