Connect with us

International

Mai multe regiuni din Italia sunt afectate de inundaţii

Published

on

Mai multe regiuni din Italia sunt afectate de inundaţii: precipitaţiile abundente au cauzat revărsarea râurilor şi alunecări de teren, care au produs pagube materiale majore, întreruperi ale traficului şi evacuări.

Impactul a fost deosebit de grav în zonele rurale şi în apropierea cursurilor de apă, unde infrastructura a suferit daune importante. Autorităţile locale au intervenit cu echipe de salvare şi sprijin pentru populaţia afectată, în timp ce multe localităţi au declarat stare de urgenţă.

Primăriile au activat planul pentru situaţii de urgenţă şi au recomandat să se evite deplasările, cu excepţia celor absolut necesare. Aeroporturile funcţionează în mare parte normal, însă unele zboruri au fost întârziate sau anulate din cauza vremii.


O atenţionare de călătorie pentru românii care se află, tranzitează sau intenţionează să meargă în Italia a fost emisă de Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti. Celor care nu îşi pot amâna deplasarea, Ministerul le recoamandă să consulte pagina de internet a Departamentului Protecţiei Civile italiene, pentru informaţii actualizate în timp real.

foto: reuters