Connect with us

Regional

Craiova: ”Vape me in”, un spectacol despre vulnerabilitățile adolescenților/AUDIO

Published

on

Adolescenții din cinci orașe din România sunt invitați să ia parte la un spectacol, care aduce în prim-plan vulnerabilitățile vârstei, presiunile de grup și pericolele consumului de substanțe interzise.

Mâine, 22 octombrie, de la ora 10.30, la Promenada Mall din Craiova, va fi prezentat spectacolul ”Vape me in”, realizat de Asociația Culturală pentru Educație prin Artă, dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani. Reprezentația face parte dintr-un turneu național, care vizează orașele Timișoara, Satu Mare, Constanța, Craiova și București. Intrarea este liberă.

Despre eveniment a vorbit, la matinalul Radio Oltenia, creatoarea spectacolului, Oana Răsuceanu:

„Vape me in” spune povestea gemenilor Raluca şi Radu, care se pregătesc să împlinească 14 ani. Crescuţi de o mamă singură şi marcaţi de absenţa tatălui plecat în străinătate, cei doi fraţi sunt atraşi în lumea periculoasă a consumului de ţigări electronice şi a altor substanţe interzise de o prietenă mai mare, Dora. Ceea ce începe ca un moment de distracţie şi curiozitate adolescentină se transformă într-un coşmar, care le va marca existenţele.
Spectacolul, creat şi regizat de Oana Răsuceanu, explorează impactul alegerilor greşite şi presiunile sociale la care sunt supuşi tinerii. În rolurile principale îi regăsim pe Ioana Alexuc, Lavinia Pele şi Vlad Crudu.