Connect with us

National

14 candidați, 30 de zile pentru a convinge românii

Published

on

4 candidați – 10 susținuți de partide și 4 independenți – mai au la dispoziție 30 de zile să îi convingă pe români să îi voteze în primul tur al alegerilor prezidențiale din noiembrie.

De astăzi a început oficial campania electorală, perioadă în care competiția e guvernată de reguli mai stricte, la capătul căreia alegătorii vor decide cine ar fi cea mai potrivită persoană pentru cea mai înaltă funcție în stat.

Votul începe la ora 7 în dimineața zilei de 24 noiembrie, dar sunt și câteva mii de români din străinătate care au ales să voteze mai repede prin corespondență. Detalii în relatarea semnată de Cătălin Purcaru:

Potrivit Constituției, în cazul în care niciunul dintre candidați nu a întrunit, în primul tur de scrutin, majoritatea voturilor alegătorilor înscriși în listele electorale, va fi organizat un al doilea tur, între primii doi candidați stabiliți după alegerile din 24 noiembrie.

Societatea Română de Radiodifuziune va reflecta campania electorală pentru alegerile prezidențiale pe toate posturile sale prin buletine de știri, emisiuni de promovare a programelor competitorilor electorali și dezbateri.

Potrivit legii, pentru candidații la prezidențiale, accesul la serviciile publice de radio și televiziune este egal și gratuit.