Connect with us

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2024

AGENDA ELECTORALĂ – ALEGERI PREZIDENȚIALE

Published

on

Primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 24 noiembrie, în competiţie fiind 14 candidaţi – 10 susţinuţi de partide politice şi 4 independenţi. Radio Oltenia Craiova va difuza buletine de știri electorale, rubrici privind tehnica votării, emisiuni de promovare a mesajelor și dezbateri electorale. Toate emisiunile electorale vor fi promovate şi în mediul online.

Din partea USR, candidează Elena Lasconi, preşedinta formaţiunii. Ea propune un proiect de ţară cu accent pe domenii esenţiale pentru cetăţeni, precum educaţia şi sănătatea:

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, susține că țara noastră are resursele naturale pentru dezvoltarea industriei autohtone. Pentru a face acest lucru este nevoie de voință politică, ceea ce Planul Simion oferă:

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a intrat în competiţie cu un proiect de ţară care vizează între altele, creşterea puterii de cumpărare, protejarea tinerilor şi a românilor din diaspora. De asemenea, preşedintele PSD doreşte o politică externă bazată pe consens naţional, eficienţă şi curaj:


Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă are programate, astăzi, întâlniri cu alegătorii din judeţul Argeş, la Dărmăneşti şi Cîmpulung. În viziunea candidatului liberal, România trebuie să le ofere cetăţenilor siguranţă economică şi socială, dar şi securitate naţională:


Președintele UDMR, Kelemen Hunor, candidează la alegerile prezidențiale pentru a arăta care sunt problemele reale ale României, atît pentru români cât și pentru maghiari:

Mircea Geoană, candidat independent, se află astăzi în turneu electoral în judeţul Iaşi, unde îşi va promova programul de campanie. El afirmă că, pentru prima dată, românii au posibilitatea să aleagă un președinte independent de partidele politice: