Gabriel Cotabiță a decedat la vârsta de 69 de ani
Artistul Gabriel Cotabiţă a murit la vârsta de 69 de ani.
Publicat de Alin Cirtina, 23 noiembrie 2024, 13:28
Vestea tragică a fost făcută de dirijorul Ionel Tudor pe pagina lui de Facebook.
„Ai plecat, Gabi, si ai lasat muzica pop romaneasca fara una dintre cele mai mari si mai personale voci! Am fost nu doar colaboratori ci si prieteni din tinerete! Am lansat impreuna piese care au bucurat generatii de ascultatori („Noapte albastra”, „Te rog, domnisoara, nu pleca”, „Si va mai trece-o noapte”, „Viata e un cazino”, „Sa nu ne spunem adio”, „Poate ca da, poate ca nu” etc)! Am lansat impreuna cu Joey de Alvaré primul CD din Romania! Am facut lucruri frumoase impreuna, lucruri care nu se pot uita! Am impartit multe momente ale vietii si carierei noastre impreuna!…Te vom pastra mereu in inimile noastre! Dumnezeu sa te odihneasca in pace si lumina!”, este postarea lui Ionel Tudor pe Facebook.
Cariera legendară a lui Gabriel Cotabiță, născut pe 1 noiembrie 1955, la Craiova, s-a întins pe mai multe decenii, fiind cunoscut ca cântăreț de muzică ușoară și pop-rock, prezentator, producător muzical și de televiziune. A fost solistul formației VH2 și membru al grupului rock Holograf în anii 1980, cu care a lansat albumul „Holograf 1” în 1984.
Cotabiță a fost și actor, jucând în filmul muzical „În fiecare zi mi-e dor de tine”, regizat de Gheorghe Vitanidis, iar muzica a fost semnată de George Grigoriu și Ionel Tudor. De asemenea, a făcut parte din coloana sonoră a filmului „Rezervă la start”, regizat de Anghel Mora, cu muzica lui Adrian Enescu.
În decursul carierei sale, a lansat mai multe albume de succes, inclusiv „Formaţii rock 5” (cu formația Redivivus), „Noapte albastră”, „Noi rămânem oameni”, „Prima iubire şi ultima”, „Prizoner”, „Viaţa e un cazino” și „Greatest Hits” (cu formația VH2), printre altele.
Pe 8 mai 2015, Gabriel Cotabiță a suferit un stop cardio-respirator într-o sală de sport, eveniment care a determinat implementarea unui defibrilator automat pentru prevenirea tulburărilor cardiace. Acesta a continuat să fie o figură importantă a muzicii românești, lăsând o moștenire muzicală de neuitat.