A doua ediție a hackaton-ului „Space Apps Challenge“ la Craiova
Publicat de Davian Vlad, 11 octombrie 2019, 13:00
În perioada 18-20 Octombrie 2019, Muzeul Olteniei va găzdui a doua ediție a hackaton-ului „Space Apps Challenge“, organizat la Craiova sub patronajul NASA. Hackaton-ul este un program de incubare de idei și soluții dezvoltate de NASA, durează 48 de ore și este derulat în fiecare an în toată lumea, în peste 200 de orașe.
Vineri, 18 octombrie, între orele 18:30-20:30, la sediul Secţiei de Ştiinţele Naturii din cadrul Muzeului Olteniei (str. Popa Şapcă nr. 8), se va desfășura “Pre-hack NASA hackathon”, evenimentul de lansare în care vor fi prezentate temele, provocările, mentorii, juriul şi întregul concept al evenimentului, iar participanții au șansa să se cunoască, să formeze echipe și să aleagă temele pe care vor lucra începând cu a doua zi.
În acest an, hackathon-ul este prezent în București, Cluj și Craiova, iar tema pentru această ediție este „Pământul și Spațiul“ şi cuprinde şase concepte de bază care vor fi dezvoltate ulterior. La ediția din acest an au fost propuse 5 teme generale și 25 de teme specifice ce pot fi consultate în cadrul fiecărei categorii. Tema Oceanele Pământului urmărește identificarea soluțiilor optime pentru protejarea acestora. Categoriile Luna noastră și Planetele, aproape și departe propun explorarea creativă a acestora. Către stele poftește participanții să fie inventivi cu știința, arta și tehnologia, pentru a descoperi oportunitățile spațiului exterior. Ultima categorie, Trăind în propria lume, pune accentul pe elementele și sistemele ce ne permit existența pe Terra și pe proiectele creative care ilustrează conexiunile din interiorul acestui ecosistem.
Evenimentul se derulează după regulile stricte impuse de cadrul regulament NASA, iar acţiunea din Craiova va avea mentori pentru echipele ce se vor forma, persoane reprezentative din IT-ul craiovean. Evaluarea soluţiilor la provocările lansate de NASA va fi realizată de un juriu format din specialiști în domeniile tehnic, academic și antreprenorial.