”Adoptă un Copac” plantează vineri în Breasta pentru a proteja municipiul Craiova
Publicat de Cosmin Meca, 16 noiembrie 2021, 14:20
16 noiembrie 2021 Adoptă un Copac, programul de împădurire al Asociației Viitor Plus, are nevoie de voluntari în Craiova și împrejurimi, vineri, 19 noiembrie, orele 8 și 10. Plantarea se va desfășura în comuna Breasta, iar transportul va fi asigurat cu autocarul din Craiova și retur. Evenimentul de plantare va dura 5 ore.
Înscrierile se fac online pe https://www.surveymonkey.com/r/inscrierevoluntari sau la 0724 455 481 (Rebecca Popescu, coordinator voluntari). Se asigură masa de prânz, gustări, ceai și cafea pe parcursul evenimentului.
Pentru a deveni voluntar la plantare aveți nevoie de certificatul verde de vaccinare/trecere prin boală și un formular de voluntariat ce va fi completat online sau fizic la locul de întâlnire, parcarea Stadionului “Ion Oblemenco”.
Alte două plantări cu voluntari în comuna Breasta vor avea loc pe 26 și 27 noiembrie 2021. Mai multe detalii pe Facebook.com/adoptauncopac. Puieți vor fi plantați de Viitor Plus în cadrul proiectului „România plantează pentru mâine”, inițiat de OMV Petrom.
Asociația Viitor Plus, prin programul Adopta un Copac, plantează în campania din această toamnă în localitățile Breasta (jud. Dolj), Celaru (jud. Dolj), Goicea (jud. Dolj), Chirnogi (jud. Călărași), Mereni (jud. Constanța).
Programul de împădurire Adoptă un Copac a pornit în 2008, ca inițiativă a asociației Viitor Plus, iar rezultatele de până acum se reflectă în suprafața totală de 112 de hectare plantată prin implicarea a peste 13.000 de voluntari, în 14 comunități rurale din mai multe județe din sudul țării afectate grav de efectele schimbărilor climatice. Împăduririle se fac pe terenuri degradate sau sub forma de perdele forestiere de protecție și sunt „adiționale”, adică nu ar exista fără fondurile strânse de la donatori și sponsori, în beneficiul comunităților rurale lipsite de resursele necesare.
Asociația Viitor Plus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea și Biroul Eco.
Viitor Plus – pentru oameni și natură