Afinele și beneficiile lor pentru sănătate
Publicat de Cosmin Meca, 30 iunie 2016, 11:16
Cele mai cunoscute efecte benefice pentru organism ale consumului de afine sunt cele legate de îmbunătăţirea vederii, efectul antiulceros, efectul antidiabetic, tonifiant nervos şi de întărire a sistemului imunitar.
Dacă nu ar fi decât faptul că este un antidot puternic al îmbătrânirii precoce și tot ar fi suficient ca să alegi să consumi afine în fiecare zi – sau măcar în fiecare zi de vară. Dar te ajută și în ce privește acuitatea vederii, sănătatea inimii și buna funcționare a tiroidei. Aceasta pe lângă multe alte beneficii care fac din afine adevărate „fructe de leac”. Sunt printre cele mai sănătoase fructe de pădure, cu ajutorul cărora putem lupta împotriva îmbătrânirii premature, menţinându-ne în formă sănătatea ficatului şi a inimii.
Totodată, afinele sunt recunoscute ca veritabile medicamente adjuvante în tratamentul unor forme de TBC, dereglări ale metabolismului proteinelor, dar şi în tratamentul bolilor digestive.
Scad riscul apariţiei hipertiroidiei.
Afinele conţin şase derivaţi azotaţi ai acidului benzoic, care au capacitatea de a influenţa semnalele de secreţie a unor glande. Astfel, unii produşi diaminici instabili din fructele proaspete pot acţiona asupra unor mecanisme extrem de fine ale reglării la nivel molecular a secreţiei lobului anterior al glandei hipofize. Glanda hipofiză, situată în cutia craniană, în apropierea creierului, este cea mai importantă glandă endocrină din organism, de ea depinzând secreţiile celor mai multe glande. Compuşii din afine fac celulele hipofizei mult mai reactive atunci când organismul reclamă nevoia unor anumiţi hormone.
Sursă: jurnalul
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.