Agricultura ecologica: mai eficienta si mai sanatoasa
Publicat de Cosmin Meca, 17 octombrie 2015, 13:16
Agricultura ecologică poate oferi o producţie cu 30 la sută mai mare pe hectar faţă de cea convenţională şi este mai rezistentă la schimbările climatice şi la dăunători – sunt câteva avantaje pe care le-a prezentat organizaţia care militează pentru protecţia mediului, Greenpeace, ieri, de Ziua Internaţională a Alimentaţiei. Producătorii locali trebuie sprijiniţi să obţină recolte fără îngrăşăminte şi pesticide chimice, care dăunează solului, apei şi sănătăţii, spune directorul Greenpeace România, Marina Barbălată:
Şi Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite recomanda într-un raport întoarcerea la un sistem mai durabil şi mai natural de producţie, bazat pe ferme mici, ca fiind singura cale de a hrăni populaţia planetei. De Ziua Mondială a Alimentaţie, organizaţii şi oficialităţi din întreaga lume au mai atras atenţia şi asupra faptului că aproape o treime din hrana produsă la nivel mondial este aruncată la gunoi, în timp ce un miliard de oameni suferă de foame.