Analiza produselor agroalimentare
Publicat de Cosmin Meca, 22 februarie 2016, 20:54 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 10:57
Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București a inaugurat de curând un centru de cercetare pentru studiul calității produselor care va permite efectuarea analizelor din punct de vedere al calității pentru orice produs agroalimentar.
Centrul de cercetări dispune de 13 laboratoare care permit abordarea multidisplinară în domeniile pomicultură, virologie moleculară, microînmulțirea plantelor, diagnoză pentru protecția plantelor, tehnologii post-recoltă, agrochimie, analiză senzorială, morfologie vegetală și microscopie, analize fizico-chimice, fiziologia plantelor, biologie moleculară.
După cum a declarat pentru Agerpres, rectorul USAMV, Sorin Cîmpeanu, „orice producător se poate adresa pentru analize, certificate amănunțite cu privire la calitatea oricărui produs agroalimentar. Cu siguranță că aceste analize pot spune că într-un fruct sau într-o legumă se găsesc anumiți germeni sau bacterii. Aceste analize se fac cu o precizie la care în urmă cu câțiva ani nici măcar nu ne puteam gândi. Să nu uităm de rapiditatea cu care aceste analize pot fi realizate pe baza tehnologiei foarte avansate. Sunt analize care se pot face în aceeași zi”.
Centrul s-a realizat cu fonduri europene de 41 de milioane de lei, la care s-a adăugat contribuția USAMV, din venituri proprii, de aproximativ 9 milioane de lei.