Argeș/Cetatea Poienari a fost restaurată și va fi redeschisă publicului
Adevărata cetate a lui Vlad Ţepeş va fi redeschisă pentru turişti, începând de luni, 14 aprilie. Preţul unui bilet de intrare este 30 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru elevi, studenţi, pensionari.

Publicat de Lica Simona, 5 aprilie 2025, 09:18
”Îi invităm pe turişti să urce cele peste 1.400 de trepte şi să se bucure de istorie. A fost unul dintre cele mai grele proiecte, pe care Consiliul Judeţean Argeş le-a avut. Începând de la avizele, pe care a trebuit să le luăm de la Ministerul Culturii, până la faptul că toate lucrările s-au desfăşurat în vârful unui munte”, a declarat Marius Nicolaescu, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Argeş.
Proiectul de consolidare și conservare a Cetăţii Poienari Argeş s-a bucurat de finanţare nerambursabilă în cadrul Axei Prioritare 5, iar lucrările au vizat 1.897 metri pătrați, cuprinzând suprafaţa construită a cetăţii şi calea de acces pietonală existentă.



sursa foto: cetateapoienari.ro
Pe vârful Muntelui Cetăţuia, într-un cadru natural fortificat, la o distanţă de 25 km faţă de municipiul Curtea de Argeş, se înalţă Cetatea Poienari. De-a lungul vremii, fortificaţia din Cheile Argeşului a mai fost consemnată şi sub denumirile de „Cetatea lui Ţepeş Vodă” sau „Cetatea lui Negru Vodă”.
Cetatea Poienari a fost ridicată în perioada de constituire a statelor feudale Ţara Românească şi Moldova (sec. XIII-XV), din necesitatea de a apăra independenţa obţinută, dar şi datorită pericolului turcesc.
Aflată în administrarea Muzeului Judeţean Argeş, Cetatea Poienari este încadrată ca monument istoric de categoria A (de importanţă naţională şi internaţională).


Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.