Astazi este dezlegare la peşte
Publicat de Cosmin Meca, 6 decembrie 2015, 08:30 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Iata cum faci cel mai bun peste la cuptor, in doar 15 minute
Ingrediente:
1 ou, bătut spumă
100 g cartofi, curăţaţi şi tăiaţi în sferturi
o jumătate de fenel, curăţat şi tăiat bucăţi mari
o jumătate de lămâie, feliată
5 roşii cherry, tăiate în jumătăţi
ulei de măsline
60 g măsline negre, fără sâmburi, tăiate în jumătăţi
120 g file de peşte (somon, batog), fără piele, dezosat
un praf de sare
piper
4-5 linguri vin alb
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 200 de grade Celsius.
Într-o crăticioară se pune la fiert apă cu puţină sare.
Se pregăteşte o pungă din folie de aluminiu: se rupe o bucată de folie de 35×45 cm. Se împătureşte în două. Trei margini se ridică şi se sigilează cu puţin ou bătut, folosind o pensulă. O margine se lasă liberă.
2.Somon la gratar cu sos de lamaie
Ingrediente
200 gr file de somon proaspat
ulei de masline cu ardei iute (Lidl Deluxe)
sare si piper
Pentru sos:
1 lingura unt 82% grasime
2 linguri zeama de lamaie
busuioc verde tocat (eu am mereu la congelator)
un pic de sare
Pentru servit:
300 gr legume congelate cu unt + o conserva mica de linte fiarta
Mod de preparare: Asezam o tigaie grill pe foc si punem in ea o lingurita de ulei de masline sau cum am pus eu o lingurita de ulei de masline cu piper rosu. Ungem tigaia folosind o pensula.
Bucata de peste o taiem in doua si condimentam cu sare mare si piper.
Cand tigaia s-a incins punem bucatile de peste si le lasam cate 10 minute pe ambele parti la foc mic.Cat timp se prajeste pestele pregatim legumele. Eu am folosit legume cu unt aromat (Lidl) pe care le-am calit mai intai in unt apoi am adaugat 1 canita de apa si am lasat pe foc pana a scazut apa. Am adaugat lintea strecurata si spalata si dupa 2-3 min am oprit focul.Condimentam legumele dupa gust.