Connect with us

Regional

Atelier de inițiere în programul Erasmus + (AUDIO)

Published

on

Inspectoratul Școlar Județean Dolj, prin Departamentul Proiecte Educaționale, a organizat Atelierul“Candidatura Erasmus +, oportunităţi şi provocări”.

Emisiunea „De vorbă fără catalog

Erasmus + este un program finanțat de Uniunea Europeană, care facilitează cadrelor didactice crearea de proiecte de colaborare interșcolare pentru elevi, utilizând platforma europeană European School Education Platform.

Atelierul este adresat multiplicatorilor de informație europeană din instituțiile de învățământ preuniversitar din județul Dolj, dar și cadrelor didactice care nu au experiență în implementare a proiectelor Erasmus +. Scopul acestui atelier este stimularea implicării profesorilor în derularea acestui tip de proiect” a declarat inspector pentru Proiecte Educaţionale –  prof. Alexandru Ştefan Liţă.

Activitățile atelierului au fost susținute de către Ambasador Erasmus România, profesor Mirela Livia Voicu, de la Școala Gimnazială Gheorghe Bibescu din Craiova și profesor Olivia Nicolae, de la Școala Gimnazială Traian din Craiova.

Cadrelor didactice fără experiență în domeniul proiectelor Erasmus + le-au fost prezentate în cadrul atelierului ghidurile, obiectivele și procedurile de aplicare.

Vom vorbi mai întâi despre programul Erasmus, îi vom iniția în ghidul ERASMUS, apelul național și apelul European de propuneri de proiecte, le vom vorbi despre acțiunile cheie, domeniile în care se aplică acest program, prioritățile, obiectivele, tipul de activități, le vom vorbi despre bugetul alocat fiecărui domeniu și acțiune cheie și apoi despre candidatura ERASMUS. Îi vom luăm iniția cum să aplice efectiv pe formularul de candidatură pași necesari pentru a depune candidatura, care se face în format electronic. Vom lucra efectiv pe formular, care se face online” a precizat prof. Mirela Livia Voicu, Şcoala Gimnazială “Gheorghe Bibescu” din Craiova.

Ne dorim noi este ca acest atelier să sporească încrederea participanților în reușită, să înțeleagă care sunt atât oportunitățile, cât și provocările și cum pot fi ele depășite și să-i familiarizăm cu toate instrumentele pe care Comisia Europeană le-a pus la dispoziție în vederea accesării fondurilor. Rezultatul pe care noi îl așteptăm în mod deosebit este dobândirea acestei încrederi în forțele proprii, astfel încât dumnealor, când se întorc în organizațiile din care fac parte, să poată să acceseze formularele de candidatură și să depună această candidatură. Deci sperăm să încurajăm depunerea unui număr cât mai mare de proiecte ” ne-a explicat prof. Olivia Nicolae, Școala Gimnazială “Traian” din Craiova.

sursă text: Emisiunea „De vorbă fără catalog”

sursă foto: Alin Cîrțînă, Radio Oltenia Craiova