Aţi servit micul dejun?
Publicat de Ducu Mogoseanu, 13 mai 2015, 05:52
Micul-dejun este cea mai importanta masa a zilei, iar ea trebuie sa fie una consistenta si plina de proteine. O masa bogata iti ofera premisele unei zile excelente, atat din punct de vedere fizic, cat si mental.
Potrivit unui studiu publicat anul trecut de specialistii americani in cardiologie, cei care sar peste micul-dejun au un risc cu 27% mai mare de a face infarct miocardic sau alte afectiuni ale inimii.
Oamenii care obsinuiesc sa manance fulgi de ovaz trebuie sa stie ca acestia se pot prepara si servi dupa ce sunt tinuti la frigider. Astfel, dimineata, ei pot fi mancati mai repede si sunt la fel de gustosi. In plus, daca se adauga proteine (sub forma de pudra), putina apa calda, bucati de fructe, scortisoara si alune, combinatia rezultata este delicioasa.
Ouale nu trebuie neaparat preparate dimineata. Ele pot fi, de exemplu, fierte si cu cateva zile inainte pentru a fi mancate ulterior. Oamenii mai inventivi consuma hrana specifica cinei chiar si dimineata, salata verde peste care se adauga mici bucati de legume fiind o alegere ideala la primele ore ale diminetii.
Nu in ultimul rand, micul-dejun poate fi preparat si din ceea ce iti ramane de la mesele anterioare. Aici pot fi incluse legumele, humusul, covrigeii din cereale integrale si fructele uscate fara zahar sau alte substante adaugate.
sursa: ziare.com
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.