Au fost montate cele 1000 de panouri la parcul fotovoltaic de la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din Dobrița
Publicat de Alin Cirtina, 27 mai 2024, 12:33
Consiliul Județean Gorj anunță încheierea unei etape extrem de importante din cadrul proiectului
„Creșterea eficienței energetice a Spitalului de Pneumoftiziologie Tudor Vladimirescu”, nr. C5-B2.1.a-512, respectiv construirea infrastructurii parcului fotovoltaic cu capacitatea de 0,5 MW și montarea celor 1000 de panouri fotovoltaice.
Proiectul este finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență energetică în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, Apelul de proiecte de renovare energetică moderată a clădirilor publice.
Proiectul este implementat în baza Contractului de finanțare nr. 73759 din 23.06.2022, semnat între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de coordonator de investiții pentru Planul Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C5 – Valul Renovării, și Județul Gorj, în calitate de Beneficiar. Bugetul total al proiectului este de 30.918.606,85 lei, din care 27.883.673,24 lei sunt finanțare asigurată din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României și fonduri naționale, iar 3.034.933,61 lei reprezintă contribuția proprie a Județului Gorj.
Obiectivul principal al proiectului „Creșterea eficienței energetice a Spitalului de Pneumoftiziologie Tudor Vladimirescu” vizează implementarea măsurilor de creștere a eficienței energetice a clădirilor unității sanitare publice. Sănătatea populației este esențială pentru dezvoltarea economică și socială, iar proiectul nostru contribuie direct la îmbunătățirea calității serviciilor medicale și a mediului înconjurător.
Până la această dată, au fost realizate următoarele etape:
- a fost construită infrastructura parcului fotovoltaic cu capacitatea de 0,5 MW și au fost montate 1000 de panouri fotovoltaice cu puterea de 500 W;
- a fost înlocuită parțial tâmplăria exterioară existentă din PVC, cu tâmplărie termoizolantă din aluminiu, pe Corpul C4;
- a fost realizată termoizolarea pereților exteriori prin placarea componentelor opace ale fațadelor cu vată minerală bazaltică, pe Corpul C4 – sectoarele 2, 3 și 4.
Perioada de implementare a proiectului este de la data de 23.06.2022 până la data de 23.02.2025.
„Acest proiect demonstrează angajamentul nostru pentru un viitor durabil și sănătos pentru comunitatea noastră. Continuăm să lucrăm pentru a îmbunătăți eficiența energetică și pentru a asigura servicii medicale de înaltă calitate pentru toți cetățenii”, a declarat Cosmin Mihai Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.
Sursă text&foto: Departamentul Imagine, Consiliul Județean Gorj
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.