( Audio) Ce sunt grasimile bune?
Publicat de Cosmin Meca, 4 august 2015, 10:33
Grăsimile, considerate mult timp dăunătoare sănătăţii, sunt necesare pentru buna funcţionare a organismului, potrivit unor studii citate de dailymail.co.uk, care spun că vitaminele A, D şi E şi acizii graşi esenţiali conţinuţi în alimentele grase contribuie la prevenirea unor boli.
Vitaminele A, D si E, alături de acizii graşi esenţiali, se regăsesc în mod obişnuit în alimente cu conţinut mare de grăsimi, astfel că includerea acestora în alimentaţie nu trebuie evitată, ci dimpotrivă.
Aceşti compuşi pot ajuta la prevenirea şi controlul unor maladii precum cele cardiovasculare, diferite tipuri de cancer, deficienţe ale sistemului imunitar, artrita, probleme ale pielii, sindromul premenstrual şi simptome ale menopauzei.
Dr. Mariana Pasarescu ne recomanda alimentele ce contin grasimi „bune”: