(Audio) Despre grasimile „bune”
Publicat de Cosmin Meca, 22 octombrie 2015, 11:28
Tindem sa ne gandim la grasimi ca fiind rele, insa nu e chiar asa. Unele grasimi nu au numai importante beneficii nutritionale, ci fac si ca mancarea sa aiba un gust bun. Grasimile sunt o sursa de energie si cateva dintre ele ajuta chiar la mentinerea sanatatii inimii, oferind piatra de temelie esentiala pentru toate celulele din corpul tau. Insa trebuie sa stim ce cantitate si ce fel de grasimi mancam.
Grasimile nesaturate sunt ceea ce noi numim „grasimi bune” si exista doua feluri diferite: grasimi polinesaturate si grasimi mononesaturate.
Grasimile polinesaturate se gasesc, de exemplu, in: este gras precum somonul, heringul si macroul, plante din care se extrage ulei, cum ar fi floarea-soarelui. Grasimile mononesaturate se gasesc, de exemplu, in: uleiul de masline, de rapita, unele nuci, precum nucile de Brazilia si fructele de avocado.
Dr. Mariana Pasarescu: