Bacteria E-coli, gasita in branza de vaci si carne de pui
Publicat de Cosmin Meca, 29 februarie 2016, 20:15
Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară a găsit bacteria E Coli în produse lactate din judetul Argeş. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu a declarat pentru Agerpres că este vorba despre brânza proaspătă de vaci, produsă de o societate din Curtea de Argeş. Autoritățile au decis să oprească activitatea societății respective.
Bacteria a fost descoperită şi în judeţul Bacău, la carne de pasăre recoltată dintr-o gospodărie personală.
Este vorba despre produse tradiționale, comercializate în magazine. Acestea ar fi dus la îmbolnăvirea bebelușilor internați la ‘Marie Curie’ cu sindrom hemolitic uremic.
Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaş-Cadariu, a anunțat săptămâna trecută că a fost identificat cauza îmbolnăvilor copiilor din Argeș: o tulpină a bacteriei E.coli. „Reiau mesajul legat de prevenție, respectiv achiziționarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător, cum ar fi produsele pasteurizate – în cazul lactatelor, produse autorizate sanitar-veterinar. Spălarea corespunzătoare a fructelor și legumelor, tratamentul termic al alimentelor, atunci când se impune”, a recomandat ministrul Sănătății.