Banana Bread – chec cu banane
Publicat de Cosmin Meca, 3 aprilie 2015, 09:48 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Ingrediente:
- 100g unt moale
- 140g zahăr
- 1 ou bătut
- 225g făina
- 2 lingurițe praf de copt
- 350g banane pasate (3-4 banane medii)
- 80g nuci tocate
- 50ml lapte
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 170C. Se unge o tavă de chec (21x9cm) și se tapetează cu hârtie de copt.
Se mixează împreună untul moale cu zahărul și cu oul, apoi se adaugă, treptat, făina amestecată cu praf de copt.
Se pasează bananele cu o fruculiță și se adaugă împreună cu laptele peste aluatul de mai devreme. Se încorporează nucile și apoi totul este gata de pus la copt.
O banana bread are nevoie de 1 oră ca să fie rumenă și perfect coaptă la interior. Testul scobitorii nu este obligatoriu pentru că s-ar putea să constatați că miezul este încă un pic umed.
Se lasă prajitura să se raceasca pentru câteva minute în tavă, apoi se răstoarnă pe un gratar și se lasă să se răcească de tot. La final se pudrează cu zahăr.
Pofta bună și petrecere minunată de Florii!