Bananele- de ce e bine sa le includem in alimentatie
Publicat de Cosmin Meca, 26 mai 2016, 08:00
Bananele sunt printre cele mai populare fructe tropicale de sezon dar, pe lângă gustul lor dulce şi aroma unică, oferă numeroase beneficii organismului. Bananele ocupă locul patru într-un top al celor mai cultivate fructe din lume.
Specialiştii susţin că bananele sunt benefice în curele de slăbire pentru că nu au foarte multe calorii, însă sunt foarte bogate în substanţe nutritive. În plus, au şi un conţinut ridicat de fibre şi de potasiu. Experţii spun că persoanele care au în organism o cantitate mare din acest mineral îşi scad riscul accidentului vascular cu 24%. În plus, banana protejează împotriva ulcerului.
– Fiind bogate în potasiu, bananele au proprietăţi antiacide şi pot fi folosite pentru a scăpa de arsurile stomacale.Astfel, specialiştii le recomandă persoanelor care suferă de această afecţiune să consume banane de trei-patru ori pe săptămână.
– Electroliţii din banane hrănesc organismul şi ajută la calmarea problemelor digestive de tot soiul.
– Sprijină funcţiile cognitive şi ţin depresia departe!
– Bananele sunt indicate hipertensivilor. Potasiul are proprietatea de a regla presiunea sângelui şi de a accelera metabolismul. În plus, banana este un fruct săţios, ideal pentru micul dejun.