Budinca de ciuperci (potrivita si diabeticilor)
Publicat de Cosmin Meca, 13 martie 2015, 10:37 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Ingrediente pentru 6 porții:
– 900gr ciuperci
– 1 ceapă
– 3 ouă
– 200gr brânză de vaci
– 2 linguri smântână
– 2 linguri făină
– 1 linguriță margarină
– 1 cațel usturoi
– 1/2 legătură pătrunjel
– ulei măsline
– sare, piper
Mod de preparare:
Înăbușă ciupercile feliate în ulei, împreună cu ceapa tocată mărunt. La final, adaugă usturoiul zdrobit și pătrunjelul tocat.
Separat, bate albușurile spumă. Adaugă gălbenușurile, brânza de vaci, smântâna și făina.
Presara piper si sare, si apoi adauga ciupercile racite.
Compoziția astfel obținută, toarn-o în forme ceramice unse cu margarină, sau într-o tavă termorezistentă.
Lasă la cuptor pentru 30-35 de minute, la foc moderat.
Poftă bună și un sfârșit de săptămână cât mai plăcut!