Carnea procesată e cancerigenă
Publicat de Liviu Goga, 26 octombrie 2015, 22:40
Carnea procesată – ca de exemplu şunca sau cremwurştii – a fost inclusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pe lista factorilor cancerigeni alături de tutun, azbest sau emisiile motoarelor diesel, transmit agenţiile internaţionale de presă. În raportul prezentat azi, Agenţia de cercetare în domeniul cancerului din cadrul Organizaţiei arată că deţine suficiente dovezi pentru a susţine că riscul unui cancer de colon creşte odată cu consumul de produse din carne. Ridică, de asemenea, suspiciuni „carnea roşie” – categorie în care cercetătorii includ atât vita, dar şi oaia sau porcul. Consumul de carne gătită repede – la grătar sau pe plită, de exemplu – ar putea totuşi avea legătură cu declanşarea mai multor tipuri de cancer, estimează raportul OMS. Precizări vin acum de la reprezentantul organizaţiei pentru România dr.Victor Olsavszky:
A consemnat reporterul RRA Marilena Frâncu.