Ce beneficiu ar putea avea un strop de lapte în cafea?
Publicat de Cosmin Meca, 10 februarie 2023, 09:08
Poate laptele în cafea să reducă inflamațiile din organismul uman și, prin urmare, să încetinească procesul de îmbătrânire?
Cafeaua, dincolo de efectele sale stimulante, este o sursă importantă de polifenoli care la rândul lor sunt renumiți pentru diminuarea stresului oxidativ ce apare în mod natural, ceea ce poate duce la reducerea inflamațiilor din corp și, prin urmare, la încetinirea procesului de îmbătrânire. Însă, ce se întâmplă când adăugăm și un strop de lapte în cafea?
Unul dintre motivele pentru care alimentele derivate din plante ar putea oferi beneficii pentru sănătate, cum ar fi protecția împotriva cancerelor, bolilor coronariene și inflamației, este prezența polifenolilor în structura lor.
Acidul cafeic, pe care îl regăsim și în făina de floarea soarelui, inhibă oxidarea lipoproteinelor ce acționează asemenea colesterolului având capacitatea de a bloca vasele de sânge.
sursa: csid.ro