Connect with us

Fapt divers

Cea mai bună ciorbă a la grec de pui

Published

on

Ce poate fi mai relaxant într-o zi friguroasă decât să te delectezi cu o ciorbă a la grec de pui, cremoasă, aromată și un pic acrișoară, numai bună dacă simți că răceala îți dă târcoale… 

Ciorba a la grec face parte din topul celor mai căutate rețete în 2022, așa că trebuie neapărat să o încerci și tu, dacă nu ai avut încă ocazia.

Află mai jos care sunt ingredientele și modul de preparare pentru o ciorbă a la grec delicioasă!

Ingrediente pentru 6 porții de ciorbă a la grec

  • 1 piept de pui întreg cu os și piele + 2 pulpe sau aripi (în funcție de câtă carne vrei să aibă ciorba)
  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 1 păstârnac
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1/2 rădăcină de țelină
  • 1 ceapă albă
  • 2 morcovi
  • 3 gălbenușuri
  • 2-3 frunze de dafin
  • sucul de la o lămâie
  • 120 ml lapte
  • 60 ml smântână lichidă de gătit
  • sare, piper, după gust
  • 1 legătură de mărar proaspăt
  • câteva frunze de pătrunjel proaspăt (pentru servire)

Mod de preparare ciorbă a la grec

Într-o oală adâncă de 4 litri, pune carnea de pui, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel, morcovii, ceapa și țelina curățate de coajă, frunzele de dafin. Acoperă totul cu apă rece, dă focul mare și adu la fierbere.

Ai grijă să iei mereu spuma care se formează la suprafață, ca să obții o ciorbă limpede.

După ce ajunge ciorba la fierbere, redu focul la mediu și mai lasă la fiert aproximativ o oră.

După expirarea timpului, scoate din ciorbă puiul fiert și legumele și strecoară ciorba printr-o sită, într-o altă oală, ca să obții un lichid limpede.

Pune pe foc o oală cu 2 linguri de ulei și adaugă morcovii fierți tăiați dați pe răzătoare (aceștia vor da o culoare frumoasă ciorbei, dar și un gust dulceag, care se potrivește de minune în combinație cu sucul de lămâie acrișor).

Sotează morcovii pentru 3-4 minute, apoi toarnă peste ei lichidul limpede și adu din nou la fierbere.

Între timp, mărunțește carnea de pui cu o furculiță. Într-un castron, amestecă 3 gălbenușuri cu laptele și smântâna, apoi adaugă un polonic de ciorbă și amestecă din nou. Toarnă acest amestec în ciorbă, împreună cu carnea de pui.

Adaugă sucul de la o lămâie, sare și piper, după gust, apoi oprește focul. Adaugă mărarul tocat în ciorbă, amestecă și acoperă oala cu un capac.

Servește ciorba a la grec de pui cu frunze proaspete de pătrunjel, alături de o felie de pâine unsă cu puțin usturoi și ulei de măsline, dată câteva minute la cuptor. Poftă bună!

sursa: csid.ro