Cea mai buna prajitura de Paste: prajitura Kinder Bueno
Publicat de Cosmin Meca, 25 aprilie 2016, 14:40 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Cei mici o vor adora! Prăjitura pe placul tuturor.
Ingrediente pentru blat
– 8 albușuri
– 10 linguri zahăr
– 2 linguri ulei
– 3 1/2 linguri făină
– 3 1/2 linguri pesmet
– 1 vârf linguriță praf de copt
– 120g nuci prăjite
– 400 g Nutella sau Finetti
– 250 g biscuiti
Ingrediente pentru cremă
-8 gălbenușuri
– 200 g zahăr
– 500 ml lapte
– 3 linguri făină
– 1 plic budincă vanilie
– 200 g unt
– 2 linguri cacao
– frișca pentru ornat (500 g)
Preparare
Se bat albușurile spumă cu un praf de sare. Se adaugă zahărul, uleiul, făina și se amestecă cu praful de copt, pesmetul și nucile. Amestecul rezultat se coace într-o tavă de 26/38 cm pentru aproximativ 15-20 minute. Blatul fierbinte se scoate din tavă și se întinde Nutella peste. Apoi se dă la frigider până ce se întărește.
Pentru cremă se bat gălbenușurile cu zahărul, apoi se adaugă laptele, făina și budinca de vanilie. Se pun pe foc până se îngroașă. După ce s-a răcit crema, se adaugă untul. Apoi compoziția se împarte în două: prima jumătate se amestecă cu cacao.
Peste blatul cu Nutella se întinde crema galbenă (jumătatea fără cacao). Se așează biscuiții, iar peste se pune crema cu cacao. Deasupra se pune frișca. Opțional puteți orna cu ciocolată rasă pentru un plus de savoare.
Se dă la frigider pentru aproximativ o oră înainte de servire.
Pofta bună și un Paște fericit!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.