Ceaun uriaș cu borș de pește
Publicat de Cosmin Meca, 22 august 2015, 09:04
Cea de-a II-a ediție a Festivalului Arte și Artiști în Dialog a început vineri după-amiază, la Mahmudia, astazi, 22 august, turiștii fiind așteptați la un borș de pește preparat într-un ceaun de 400 de litri.
Pe scena amenajată în centrul satului Mahmudia, vor susține reprezentații și ansambluri folclorice din județ.
Borșul de pește care va fi preparat în ceaunul cu o adâncime de un metru va fi gătit de cinci bucătari, doar doi dintre aceștia urmând să fie de sex feminin, potrivit autorității comunale.
„Primul secret al borșului de pește din Mahmudia e apa de Dunăre de pe brațul Sfântu Gheorghe care face borșul foarte bun. Al doilea secret este leușteanul de Mahmudia care dă savoare borșului, iar al treilea secret este peștele care se spală doar de două sau de trei ori cu apă de Dunăre, nu cu apă minerală’, a declarat pentru Agerpres Maria Cartoafă, unul din cei cinci bucătari ai borșului de pește.
Pentru prepararea borșului de pește Primăria comunei a pregătit zeci de kilograme de pește și legume.