Cel mai mare salam de biscuiti din Romania. Are 25 de metri si a fost facut la Alba Iulia!
Publicat de Cosmin Meca, 15 mai 2017, 09:44
Cel mai mare salam de biscuiți din România în lungime de 25 de metri, a fost realizat de chef Cosmin Toma din Alba Iulia și peste 20 de chefi din Timișoara, Deva și București, ajutați de 10 elevi de la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, în cadrul celei de-a II-a ediții a Festivalului ”Alba Carolina Food Fest”.
Pentru obținerea acestuia s-au folosit 27 kg. de biscuiți, 4 kg. ciocolată, 4 kg. rahat, 2 kg. nucă de cocos, 11 litri de lapte, 30 pachete de unt, 7 kg. zahăr, 35 de esențe de rom, 1 kg. stafide și două linguri de sare.
După mai bine de două ore de muncă, a rezultat un salam de biscuiți în formă triunghiulară. ”Ruda” de salam de biscuiți a fost măsurată de către organizatorul FOOD FEST, Elena Gabriela Vida și de viceprimarul Alba Iuliei, Paul Voicu.
În final , salamul de biscuiți, a fost împărțit în aproximativ 600 de porții și oferit spre degustare albaiulienilor și turiștilor.
”Am păstrat ”rețeta bunicii”, cu cacao, lapte, margarină, zahăr și esență de rom, la care am schimbat margarina cu untul și am adăugat, ciocolată, nucă de cocos, stafide înmuiate în rom și sare”, a spus chef Cosmin Toma, din Alba Iulia, cel care a avut inițiativa realizării celui mai lung și delicios salam de biscuiți din țară, stropit cu parfum comestibil.
Un material realizat de Cezar Firu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.