Cele mai toxice beri sunt cele cărora li se adaugă tot felul de arome (audio)
Publicat de Cosmin Meca, 3 iulie 2019, 19:00
Organizația de protecția consumatorilor InfoCons atrage atenția, într-un studiu național făcut pentru ultimii 4 ani, că cele mai toxice beri sunt cele cărora li se adaugă tot felul de arome de fructe.
Șeful InfoCons, Sorin Mierlea, subliniază că e vorba de aditivi și coloranți care doar au gustul fructului respectiv și nu de suc natural adăugat berii:
Studiul InfoCons (ce poate fi accesat pe site-ul infocons.ro) menționează că există sortimente de bere cu arome de fructe cu până la 13 E-uri, cei mai utilizați aditivi fiind acidul citric, guma de carruba și acidul ascorbic. Sorin Mierlea subliniază că riscul de îmbolnăviri crește dacă adăugăm berii și sucurilor diverse alimente ce conțin E-uri, precum mezelurile, conservele sau dulciurile.