Chiftelute delicioase de peste
Publicat de Cosmin Meca, 3 iulie 2015, 07:43 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Pentru 12 bucăţi:
INGREDIENTE
■ 200 g piure de cartofi
■ câte o legătură mică de pătrunjel și mentă
■ coaja rasă și zeama de la 1 lămâie
■ 1 ou
■ ½ ardei iute, tăiat cuburi mici – opțional
■ 300 g file de pește alb, tocat mărunt
■ făină integrală, pentru presărat
■ 2 linguri ulei de floarea soarelui
MOD DE PREPARARE
1 Combină piureul de cartofi, coaja rasă și zeama de lamâie, oul, ardeiul iute și adaugă un praf de sare și piper. Adaugă peștele și amestecă pentru a se omogeniza.
2 Presară faina pe suprafața de lucru și ia câte 1 lingură de compoziție; modelează chiftelele şi dă-le prin făină. Repetă procedeul cu toată compoziția.
3 Încinge uleiul și prăjește chiftelele 2-3 min pe fiecare parte. Lasă deoparte pe hârtie absorbantă pentru a scăpa de excesul de ulei. Apoi poţi presăra sare după gust.
Se serveşte alături de salată verde, rucola sau cartofi noi la cuptor.
Poftă bună şi un weekend cât mai frumos!