Cina de post: Spaghete Puttanesca
Publicat de Cosmin Meca, 23 noiembrie 2015, 15:40 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Chiar dacă ții post nu înseamnă că nu te poți bucura de o cină delicioasă! Spaghetele Puttanesca se prepară foarte ușor, sunt hrănitoare și au un gust nemaipomenit! Cu siguranță le vei încerca chiar și dacă nu ții post!
Ingrediente:
- 350 g spaghete
- 65 ml ulei măsline extravirgin
- 4 căței de usturoi mari, tocați fin
- 800 g roșii decojite
- 75 g măsline (fără sâmburi și tocate)
- 1 linguriță capere
- 3 fileuri de anșoa, tocate (opțional, dacă nu țineți post)
- 1 linguriță oregano uscat
- 1/2 linguriță piper
- 2 lingurițe pătrunjel proaspăt tocat
- sare după gust
- *Opțional, parmezan ras pentru decorat (dacă nu țineți post)
Preparare:
Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.
!!! Înainte să pui apa la fiert, adaugă în ea sare și puțin ulei de măsline pentru a evita lipirea spaghetelor.
Încinge uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Adaugă usturoiul tocat, sotează-l timp de 1 minut. Adaugă roșiile decojite și tocate, măslinele (tăiate la alegere sau lăsate întregi, fără sâmburi), fileurile de anșoa (dacă nu ții post), caperele, praful de oregano și piperul. Lasă sosul să se formeze și să se îngroașe la foc mediu spre mic (aproximativ 8 minute). Asezonează cu sare după gust. (dacă nu ții post, le poți îmbogăți cu parmezan ras din belșug!)
Când pastele s-au făcut, trece-le sub un jet de apă rece și apoi lasă-le să se scurgă. Combină pastele cu sosul și pătrunjelul proaspăt tocat. Mai lasă-le pe foc, amestecând ușor, timp de maxim 3 minute.
Poftă bună, pentru un început de săptămână grozav!