Cinci alimente care distrug celulele canceroase
Publicat de Cosmin Meca, 7 iulie 2016, 10:59
Alimentația joacă un rol important în prevenirea cancerului. Datorită fitonutrienților și antixodanților pe care îi conțin, legumele și fructele combat cancerul.
1. Pătrunjelul
Un studiu publicat pe PubMed, un site al Naţional Institute of Health a scos la iveală că apigenina, o substanţă care se gaseşte în pătrunjel, poate distruge 86% dintre celulele cancerului pulmonar. Apigenina este un compus care se gaseste şi în alte alimente precum ţelina, portocalele, ceapa. Însă, pătrunjelul este cea mai bogată sursă de apigenină, în special cel uscat. Un alt studiu publicat în China în 2005 a scos la iveală că apigenina din pătrunjel este eficientă în combaterea creşterii celulelor canceroase. Cercetarea a fost publicată în revista Molecular Pharmacology.
2. Strugurii
Resveratrolul nu numai ca este un antioxidant foarte puternic, insa el reduce degenerarea celulelor. Resveratrolul care se gaseste in struguri ajuta la reducerea dezvoltarii celulelor canceroase si precanceroase.
3. Brocolii
Broccoli este uimitor. Poate preveni distrugerea ADN-lui și răspândirea cancerului; acctivează sistemul de apărare al organismului împotriva patogenilor și poluanților; previne limfomul; stimulează enzimele care detoxifiază ficatul; țintește celulele cancerului de sân; reduce riscul progresiei cancerului de prostată.
Compusul responsabil de toate aceste efecte incredibile este sulforafanul, care se găsește aproape exclusiv în crucifere: varză, varză de brussel, brocoli, conopidă, kale.
Sulforafanul protejează, de asemenea, creierul și vederea și reduce inflamația nasului provocată de alergii și ține sub control diabetul de tip 2.
4. Roșiile
Licopenul din roşii luptă cu celulele cancerigene, împiedicându-le să se înmulţească. Roşiile sunt bogate în minerale şi vitamine, dar în mod special în antioxidanţi (licopen), care au efect anticanceros, mai ales pentru cancerul de prostată.
5. Usturoiul
O cercetare a specialiștilor chinezi de la Centrul de Prevenire și Control al Bolilor din provincia Jiangsu arată că usturoiul consumat timp îndelungat previne cancerul, dar și alte boli cronice.
Cercetătorii consideră că beneficiile aduse de usturoi se datorează unei substanțe numite alicină, care are proprietăți puternic antimicrobiene. Alicina nu numai că reduce inflamațiile, dar previne și distrugerea celulelor de către radicalii liberi.
Sursa: doctorulzilei.ro