Ciorba de potroace care ne reface! Rețeta anti-mahmureală, cu zeamă de varză murată
Publicat de Cosmin Meca, 1 ianuarie 2023, 12:07
După noaptea albă de Revelion petrecută cu mese îmbelșugate, dans și alcool fără limită, e musai ca a doua zi să ne „cinstim” cu faimoasa ciorbă de potroace, un preparat tradițional românesc nelipsit din meniul petrecăreților.
Ciorba de potroace e foarte ușor de gătit, dar și foarte gustoasă. Ai nevoie neapărat de zeamă de varză murată și carne de pasăre, la alegere. Poți opta pentru pui, curcan, rață sau, de ce nu, gâscă.
Rețetă de ciorbă de potroace
Ingrediente:
- 1 kg carne de pasăre (aripi, gheare, spinări, spate, gâturi)
- 1,5 litri de zeamă de varză murată
- 3 linguri de ulei de floarea-soarelui
- 400 ml suc de roșii
- 1 ceșcuță mică de orez
- 2 cepe albe
- 3 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 bucată de țelină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ardei gras (galben, roșu, portocaliu, verde – la alegere)
- sare și piper, după gust
- 1 legătură de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Carnea se pune într-o oală mare cu apă și puțină sare. Se lasă să fiarbă la foc mic cam o oră și jumătate. Când începe să formeze spumă, adun-o cu o spumieră ca să iasă ciorba limpede.
Curăță legumele și toacă-le cubulețe. Călește-le în puțin ulei timp de maximum 5 minute, la foc mediu.
Scoate carnea fiartă din oală și adaugă legumele călite. Curăță carnea de pe oase și adaug-o înapoi în oală, împreună cu orezul spălat anterior în apă rece.
Mai lasă pe foc aproximativ 15-20 de minute, apoi adaugă sucul de roșii și zeama de varză murată. Potrivește de sare și piper și mai lasă pe foc până dă în clocot. Trage apoi oala deoparte de pe foc și adaugă pătrunjelul verde tocat.
Servește ciorba de potroace cu o felie de pâine proaspătă, un ardei iute și o lingură de smântână. Poftă bună!
sursa: csid.ro