Ciresele: beneficii uimitoare pentru sanatate
Publicat de Cosmin Meca, 28 mai 2015, 07:39
Aceste fructe dulci şi colorate se numără printre fructele cu cel mai scăzut conţinut de calorii, dar sunt în acelaşi timp surse preţioase de substanţe nutritive, vitamine şi minerale de care organismul are nevoie pentru a funcţiona în parametrii normali.
Studiile avansate privind importanţa nutritivă a consumului de cireşe au relevat că pe termen lung aceste fructe au efect anticancerigen graţie conţinutului crescut de antioxidanţi care luptă cu radicalii liberi şi protejează celulele din corp de acţiunea nocivă a acestora.
Pigmentul antocianic din cireşe, care dă culoarea roşie fructului, este recunoscut pentru efectele sale de reducere a inflamaţiilor şi a durerilor, reglează nivelul de colesterol din sânge şi trigliceridele şi reduce riscul de boli de inimă şi diabet. De asemenea, poate avea efecte miraculoase şi asupra creierului, prevenind instalarea unor boli neurodegenerative cum sunt demenţa sau boala Alzheimer.
Au un continut ridicat de melatonina, un antioxidant excelent pentru calmarea sistemului nervos şi este utilă în caz de insomnii, nevroze, stări de anxietate şi migrene.
Vitamina A din compoziţia cireşelor este excelentă pentru piele deoarece conţine mult betacaroten, nutrient necesar pentru un sistem imunitar puternic şi o piele strălucitoare.
Cireşele conţin peste 75% apă, trăsătură care le face ideale în curele de slăbire, deoarece au puţine calorii (63 calorii la 100 grame), previn deshidratarea, conferă senzaţia de saţietate, graţie fibrelor solubile din compoziţie, şi scad nivelul de colesterol negativ din organism.
csid.ro
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.