„Comori scrise ale Dunării de Jos”
Publicat de Puiu Vulea, 18 decembrie 2018, 09:47
Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează marți, 19 decembrie 2018, începând cu ora 12:30, în sala „Biblioteca Exilului Românesc din Paris – Basarab Nicolescu”, acțiunea de lansare a proiectului „The written treasures of Lower Danube” / ”Comori scrise ale Dunării de Jos”.
Obiectivul general al proiectului constă în promovarea și susținerea conservării, protejării, și dezvoltării patrimoniului cultural intangibil din regiunea Dunării de Jos, prin diversificarea serviciilor turistice și dezvoltarea turismului literar, ca factor major pentru utilizarea și exploatarea avantajelor și potențialelor comune, dar și pentru depășirea discrepanțelor existente. Obiectivele specifice ale proiectului vizează stabilirea unui produs turistic integrat pentru promovarea Turismului Literar în Regiunea Transfrontalieră a Dunării de Jos (TLRT Dunărea de Jos), în baza strategiei integrate de dezvoltare durabilă a patrimoniului scris, dar și crearea unei rețele transfrontaliere, prin înființarea unui Centru interactiv de cercetare a patrimoniului scris, în măsură să reunească toate părțile interesate în vederea consolidării capacității de planificare, gestionare și dezvoltare durabilă a TLRT Dunării de Jos.
Partenerii proiectului sunt Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, în calitate de beneficiar 2, Fundația „Global Libraries” din Bulgaria – beneficiar lider și Biblioteca Regională „Lyuben Karavelov” din Ruse, Bulgaria, beneficiar 3.
Proiectul este implementat în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria, axa prioritară 2: „O regiune verde”, prioritatea de investiții 6: Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural. Valoarea totală a proiectului este de 486.027,75 euro, din care valoarea totală a activităților implementate de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” este de 191.820,97 euro. Contribuția Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” este de 2% din valoarea totală iar perioada de implementare a proiectului va fi de 18 luni.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.