Connect with us

Fapt divers

Consumul de carne trebuie redus considerabil pentru a atinge obiectivele climatice

Published

on

Sursă imagine: Monika Kubala/unsplash.com

Creșterea animalelor are un impact puternic negativ asupra climei și mediului înconjurător. De exemplu, rumegătoarele produc metan, care accelerează creșterea temperaturii globale. Hrănirea acestora necesită, de asemenea, o suprafață mare de teren, fiind astfel disponibilă o suprafață de teren mai mică pentru conservarea diverselor specii de plante și animale. În plus, persoanele care consumă multă carne pot avea un risc mai ridicat de a dezvolta boli cronice.

Matin Qaim de la Centrul de Cercetare pentru Dezvoltare din cadrul Universității din Bonn a declarat că dacă toți oamenii ar consuma la fel de multă carne ca europenii și nord-americanii, țintele climatice internaționale nu ar fi îndeplinite, iar multe ecosisteme ar fi distruse.

Acesta a adăugat că, ideal, consumul anual de carne ar trebui redus la maximum 20 de kilograme. În prezent, europenii mănâncă peste 80 de kilograme.

Trecerea la o dietă vegetariană sau vegană nu este însă posibilă, deoarece legumele și leguminoasele nu pot fi cultivate oriunde și pot fi recoltate doar în anumite perioade ale anului. Totodată, animalele pot reprezenta o sursă importantă de venit pentru mult persoane.

Autorii lucrării propun un preț mai mare pentru carne, având în vedere efectele asupra mediului înconjurător, solicitând și integrarea subiectelor legate de consumul sustenabil în programele de învățământ.

Sursă text: www.eurekalert.org