Consumul de ciuperci este corelat cu riscul scăzut de depresie
Publicat de Cosmin Meca, 3 ianuarie 2022, 14:59 / actualizat: 4 februarie 2022, 8:22
În cadrul unui studiu efectuat în Statele Unite ale Americii au fost analizate datele referitoare la dieta și sănătate mintala a peste 24 000 de adulți din perioada 2005-2016.
Deși rezultatele nu au în vedere tipul de ciupercă, acestea sunt în concordanță cu mai multe studii despre ciuperca Coamă de Leu, sugerând că persoanele care consumă ciuperci au un risc mai mic de depresie, însă cercetătorii sunt momentan rezervați cu privire la concluziile studiului.
Din păcate, determinarea substanței cu efect antidepresiv este dificilă, deoarece ciupercile conțin un număr mare de minerale, vitamine și antioxidanți, însă ergotioneina le-a atras atenția experților, deoarece aceasta poate traversa bariera hematoencefalică, cea care separă sistemul sanguin de creier.
Va fi nevoie însă de mai multe analize și studii pentru ca oamenii de știință să stabilească o legătură clară între ciuperci și prevenirea depresiei și anxietății.
Sursă text: sciencealert.com