Controale de la Directia de Sanatate Publica in Olt si Dolj
Publicat de Cosmin Meca, 26 noiembrie 2014, 10:13
Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt se pregătesc pentru controalele al căror scop este acela de a reduce eventualele pericole pentru sănătatea populaţiei.
Astfel, ca în fiecare an, în vederea prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada sărbătorilor de iarnă, se intensifică acţiunile de supraveghere şi control pentru verificarea respectării condiţiilor de igienă şi vor fi verificate pieţele agroalimentare, unităţile de comercializare a produselor de origine animală şi nonanimală, precum şi restaurantele sau cantinele.
Inspectorii vor verifica condiţiile sanitar-veterinare de funcţionare a unităţilor care comercializează carne, starea de întreţinere şi igiena obiectivului, a echipamentelor şi ustensilelor de lucru, condiţiile de depozitare, provenienţa cărnii şi cerinţele referitoare la marcarea şi etichetarea cărnii.
Direcţia de Sănătate Publică Dolj a anunţat că va demara în următoarea perioadă o serie de controale în depozitele şi magazinele în care sunt comercializate produse din carne, alimente perisabile şi fructe. O atenţie specială va fi acordată unităţilor de alimentaţie publică din judeţ în care vor fi organizate mese festive.