Controale înaintea Sărbătorilor Pascale
Publicat de Puiu Vulea, 7 aprilie 2019, 19:17
Inspectorii sanitar-veterinari verifică dacă în pieţe şi în unităţile de alimentaţie publică se respectă, în această perioadă premergătoare Sărbătorilor Pascale, condiţiile de siguranţă alimentară. Potrivit unui comunicat, este monitorizat, de asemenea, traseul oilor şi caprelor de la ferme către abatoare, având în vedere confirmarea scrapiei în judeţele Argeş, Caraş-Severin, Constanţa, Sibiu, Timiş şi Hunedoara. Sacrificarea mieilor în spaţii amenajate temporar se poate realiza doar în perioada 15 – 28 aprilie, între orele 7:00 şi 17:00. În ceea ce priveşte ouăle, cele care au coaja crăpată sau lovită trebuie retrase de la vânzare. Alte produse alimentare tradiţionale, precum cozonaci, prăjituri, produse de panificaţie sau legume de sezon se pot comercializa în spaţii amenajate şi autorizate sanitar-veterinar.